9. okt 2013

Kooli saatus

Ene Kööts nr.130 
Me kõik oleme koolis käinud, meil kõigil on olnud oma lemmikõpetaja, kes andis meile kaasa mõne elutarkuse või mõni lemmiktund, mis määras ära meie edasised valikud. Kooli- ja klassikokkutulekutel tunned seda seletamatut ühtekuuluvustunnet – oma kooli tunnet. 

Viimastel aastatel on valla rahvaarv muutunud väiksemaks, see on kaasa toonud ka õpilaste vähenemise nii koolis kui ka lasteaias. Meie koolimaja, räämas ja väsinud, on ainuke maakonnas, mis ei ole läbinud noorenduskuuri ja miks peaksidki naabervaldade lapsed tahtma sellises majas edasi õppida? 

See „tants ja trall“, mis on toimunud viimastel aastatel meie kooli ümber, on kooli head mainet tugevalt õõnestanud. Kooliga seonduv on kohaliku ajakirjanduse müüginumbreid suurendanud juba neli aastat. 

Hea valija, sinu abiga saame endale koostöövõimelise ja edumeelse volikogu, kelle määrata on inimestest lugupidav, empaatiavõimeline vallavanem, et ei hääbuks gümnaasiumiharidus meie vallas. Kooli arengu võti ei ole ainult kooli direktori ja õpetajate kätes, see on meie kogukonna ühine mure ja hool. Gümnaasiumiosa säilib ainult siis, kui ühise eesmärgi nimel tegutsevad nii kool, volikogu kui ka vallavalitsus. Tegutsevad üheskoos, mitte üksteise vastu.

Mina ei suuda küll Orissaaret ilma gümnaasiumita ette kujutada. 


Ene Kööts
IRL kandidaat Orissaare vallas Nr.130

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar