5. okt 2013

Võimsad Maasilinna paemüürid

Meie valla ainuke vaatamisväärsus Maasilinn ootab jätkuvalt oma tähetundi.
Ene Kööts nr. 130 
Suur tänu Viivele, Andresele ja Mahele, kes suvel tegid omalt poolt pea võimatut, et külastajad ei lahkuks pettunult. Kuigi jah, taskulamp pidi endal kaasas olema, et seal üldse midagi näha saaks.Viimastel aastatel ei ole nende võimsate paemüüride paremaks eksponeerimiseks suurt midagi ette võetud. Nii mõnigi külastaja on lahkunud lagunenud treppide, logisevate käsipuude või peaaegu olematu valgustuse tõttu verise nina või väljaväänatud jalaga. 

Minu suvised tegemised viimastel aastatel on seotud väga tihedalt Maasilinnaga: korraldasin talgupäeva 2012 kevadel, juhendasin noorgiidide projekti „Maasilinn - noorte mõtetes ja tegudes“, kus noored tutvustasid linnuse külalistele ordulinnuse ajalugu, kiidusõnu laususid teiste seas ka külastajad Eesti Rahvusraamatukogust, Presidendi kantseleist ja Välisministeeriumist. Minu suviseks hobiks juba ülikooli lõpetamisest saadik on Saaremaa rikkaliku ajaloo ja kauni looduse tutvustamine saksa turistidele.

Tean, mida saare külastajad ootavad, sellepärast tahan kaasa rääkida turismivaldkonna arendamisel meie vallas. Kindlasti on vaja koostada ordulinnuse arengukava, sest alles siis on võimalik projektidest raha saada. Uue volikogu liikmena tahan Maasilinna arendamisega tegeleda, sest meil on mida teistele näidata.

Ene Kööts
IRL kandidaat Orissaare vallas nr.130

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar